Blockets - Massor om alla olika typer av blockA--0A-EX - EX - U2-0

Skoblock

Skoblock - Allt om bra och de bästa skoblocken

Ett skoblock är ett fotformad föremål som placeras inne i skor så att sko bibehåller sin form även då den inte används. De enklaste skoblocken är tillverkade av plast. Skoblock i plast är billiga men saknar några egenskaper.

Ett riktigt välgjort skoblock består av trä och då helst cederträ. Anledningen till att cederträ passar så bra till skoblocket är att det dels absorberar fukt men även att ceder luktar väldigt gott.

Skoblocken kan användas i de flesta typer av skor men det är enklare att få in dem i lågskor. Störst nytta gör ett skoblock i skor av läder, skinn eller mocka.

De som har råd kan också skaffa sig skoblock som har inte bara samma skostorlek som sina egna fötter men får skoblocken frästa så att de har exakt samma form som fötterna.

H-EX - EX - U2-1

Bra länkar om skoblock

Här hittar du några av de bästa sidorna om skoblock ifall du vill läsa eller lära dig mer eller om du tänkta att skaffa ett riktigt bra skoblock.

Skoblock - Allt om bra och de bästa skoblocken
H-EX - EX - U2-2

Skoblock mot hälsporre

En missuppfattning eller rent av en felaktighet är att skoblock i skorna hjälper mot hälsporre och andra fotproblem. Det är bara bra sko som kan skydda mot och ibland även avhjälpa hälsporre eller halgus valgus.

Block finns hos


Mer fakta om block

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om alla olika betydelser av blocket men också en del roliga och kul saker gällande block.

I-EX - EX - U2-3


Meny - Blockets
Till förstasidan på www.blockets.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
KnivblockSkoblockFöretagNyheter